vvv-Suriname.com
Vakanties, [Bedrijfs] oriëntatie, Familiebezoek, Bijeenkomsten e.a
Favoriete bestemmingen


stroomversnelling  IsadouBrownsberg
Vanaf het Brownsberg natuurpark begint het Amazonegebied. In dit tropisch regenwoud komen er meer dan 1450 verschillende plantensoorten voor. Ook vele vogelsoorten komen voor in het Brownsgeberggebied. Enkele hiervan zijn de toekans, papegaaien en trompetvogels. Geniet u van het uitzicht over het stuwmeer en maakt u een wandeling naar een van de prachtige watervallen midden in het bos.

Anuala Nature Resort
Dit prachtige resort met zwembad ligt aan de oevers van een prachtig
eiland in de Boven-Surinamerivier, aan de voet van de Ferulassivallen.
Het is een comfortabel en uniek resort in het Amazone regenwoud met
haar onstuimige stroomversnellingen, prachtige flora en fauna, idyllische eilandjes met mooie strandjes en de fascinerende Marroncultuur.


Het Brokopondo stuwmeer
Een interessante plek om te zien vanwege de geschiedenis van dit gebied. Het is een stuwmeer gelegen in het district brokopondo met een oppervlakte van 135duizend hectare. Dit is ontstaan door de bouw van een stuwdam in de Suriname rivier. In 1915 werd albauxiet in Suriname ontdekt. Dit heeft toen een grote gespeeld bij de oorlogsindustrie (tweede wereldoorlog) Toen werd in 1948 ook bauxiet ontdekt in het Nassaugebergte.

Tropische vogel

En om al het bauxiet te verwerken tot aluminium was er veel electriciteit nodig. Die zou kunnen worden opgewekt met waterkracht.  Prof.w.J.van blommestein ontwierp toen een stuwdam van 54 meter hoog in de Suriname rivier. De bouw van de stuwdam begon in 1960 en 1964 was het meer vol en kon met het door waterkracht opwekken van electriciteit worden begonnen. Om geld te sparen is het gebied dat onder water werd gezet niet kaalgekapt. Nog steeds kunt u de toppen van de bomen zien want die steken boven het water uit.Awarradam
Een klein, idyllisch vakantieoord op een eiland in het Amazone regenwoud, aan de voet van een fantastische stroomversnelling. Op een afstand van circa een half uur varen ligt het woongebied van de Saramaccaners, de grootste marrongemeenschap in Suriname. Deze feiten maken Awarradam een vakantieoord bij uitstek, niet alleen voor natuurliefhebbers maar ook voor diegenen die op een rustig tempo kennis willen maken met de cultuur van de Saramaccaners.

Paradise Island 
Een eiland midden in het gigantische stuwmeer. Er valt veel te beleven in deze omgeving. U kunt een kayaktocht maken, of vissen in het stuwmeer, boottochten langs de traditionele marron dorpen waarbij ontspannen in de stroomversnellingen een geweldige ervaring is.

Surinaamse schildpadGalibi
Een prachtig tropisch palmenstrand waar u de reuze Schildpadden( sommige schildpadden worden wel 2 meter groot) kunt bekijken die daar hun eieren komen leggen. De schildpadden komen tussen februari en augustus hun eieren leggen.

Best of Suriname
Ontdek Suriname en maak kennis met de natuur en cultuur van deze bijzondere bestemming. Naast een verblijf in Paramaribo, reist u naar het ongerepte regenwoud in het binnenland van Suriname en brengt u, afhankelijk van het seizoen, een bezoek aan de schildpaddenstranden van Galibi. Ook een fiets- en vaartocht door het Commewijne plantagedistrict en een onvergetelijke ontmoeting met de marrons en de inheemse bevolking staan op het programma. Kortom; een zeer gevarieerde reis die u langs tal van hoogtepunten leidt.

hutten  slaapgelegenheden

Palumeu
Hier ontdekt u het ongerepte amazone tropisch regenwoud en kunt u zien hoe de Trio en Wajana Indianen leven en wordt u door hen rondgeleid. Lekker in de rivier zwemmen, in de hangmat luieren Een onvergetelijke ervaring.

Coesewijne natuurreservaat
Bent u een avontuurlijke natuuraanbidder die graag de handen uit de mouwen steekt? Ga dan mee! In deze onbedorven streek, zonder dorpen, met een gevarieerd landschap van jungle meren, savannen en moerassen. Een tour voor ware avonturiers en vogelliefhebbers. Tijdens de tocht in de rivier kunt u tegenkomen reuzenotters, zeekoeien, kaaimannen en apen. U slaapt s’avonds in tentjes die ter plekke worden gebouwd.
Kwamalasamutu Anaula
Ligt op een eiland in de Boven-Suriname rivier in de buurt van de Ferulassivallen. Hier gaat u genieten van tropische flora en fauna, stroomversnellingen en de overige eilandjes. U leert ook veel over de marroncultuur.

Eco Resort Inn
Paramaribo ligt in Zuid-Amerika, maar ademt een Caribische sfeer. De houten koloniale huizen, Fort Zeelandia, het Onafhankelijkheidsplein, er is genoeg te zien en te doen in de hoofdstad van Suriname. ’s Avonds is het gezellig op de terrassen in de buurt van de Suriname-rivier. Vanuit de stad zijn interessante (dag)excursies te maken.

 

Bakaa Boto 
Ligt eveneens aan de Boven-Suriname rivier met gelijknamige stroomversnelling. Genietend van de natuur, bevolking en omgeving is een ware ontspanning.

Enjoy Suriname
Hoe veelzijdig deze reis is? U staat mogelijk oog in oog met reusachtige zeeschildpadden, vaart over kolkende rivieren, verblijft aan schilderachtige rivierstrandjes en ontdekt het tropisch regenwoud. Maar ook bezoekt u het historische erfgoed van Jodensavanna, wandelt door de unieke stad Paramaribo en fietst in het Commewijne district langs een schat aan historische overblijfselen van het koloniale verleden. En dan hebben we de ontmoeting met de oorspronkelijke bewoners van Suriname in het diepe binnenland nog niet eens genoemd. Als dat niet veelzijdig is.

 

Bigi Pan
Bigi Pan het enorme natuurreservaat is zeker een bezoek waard. Dit natuurgebied van 235000 hectare heeft veel te bieden. Het staat onder invloed van eb en vloed van de zee en het meer wordt gevoed met zout zeewater alsook zoetwater uit het binnenland. Daar ziet u vele verschillende vogelsoorten. Een adembenemend uitzicht.

Kabalebo Nature Resort
Een luxe lodge gelegen in een van de mooiste, onbewoonde gebieden van Suriname. In de omtrek van honderden kilometers zult u niets anders aantreffen dan apen die door de boomtoppen springen, papegaaien die over uw hoofd scheren, zeldzame vlinders die langs u fladderen en bijzondere vissen die wegspringen in een verlaten kreekje… Misschien maakt u tijdens deze prive tour met prive gids en boot, waarbij u uw programma geheel naar eigen wens samen kunt stellen, ook kennis met katachtige als de jaguar. Kortom; een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

galibi

Tonka Eiland
Tonka eiland behoort tot een van de hogere heuveltoppen boven het stuwmeer date en eiland is geworden. De grond is oranjerood en is er een groot bos met heel veel bomen. Lekker zwemmen in het water van het stuwmeer en genieten van de natuur.

Kasikasima
Dicht tegen de grens met Brazilië ligt de uitdaging van deze tour; het mysterieuze 718 meter hoge Kasikasima gebergte met maar liefst 12 toppen! Een unieke tour waarbij u kennismaakt met het ongerepte regenwoud, indrukwekkende stroomversnellingen trotseert, overnacht in eenvoudige hangmat kampen met als doel de beklimming van
een van de toppen van het granieten gebergte.

Joden Savanne 
Dit historisch plekje ligt ongeveer 50 km ten zuiden van Paramaribo. Joden Savanne is een van de oudste en belangrijkste joodse vestiging geweest in Zuid Amerika. Als recreatie is het een geschikte historische plek.

Raleighvallen
Dit natuurreservaat, opgenomen op de Werelderfgoedlijst, staat bekend om haar prachtige waterpartijen, de mysterieuze Voltzberg en geniet faam het vogelparadijs van Zuid-Amerika te zijn. Tevens vindt u hier de 8 apensoorten die Suriname rijk is. Kortom, de perfecte bestemming voor elke natuurliefhebber!

Berg & Dal 
ligt op ongeveer 90km van de hoofdstad Paramaribo langs de Suriname rivier.
Genieten van de natuur in een luxueus resort met alle comfort en een veel mogelijkheden voor ontspanning en avontuur.

Kabalebo nature resort
Alleen te bereiken per vliegtuig en reisduur is 75 minuten. Hier bent u diep in het amazone regenwoud midden in de natuur. U kunt er prachtige boswandelingen maken, vissen, baden in de sula’s en varen over de kabaleborivier.

Overbridge river resort
Een plek om heerlijk te genieten van de rust, de natuur en zwemmen in de rivier. Ook vissen, kanoёn en wandelen in de natuur behoren tot de mogelijkheden. 

Blanche Marie vallen
Temidden van de jungle van Suriname achter Zanderij ongeveer 300 kilometer van de hoofdstad Paramaribo. De vallen met hun 30 meter zijn de hoogste watervallen van Suriname. Eerst een prachtige boswadeling maken om daarna te relaxen in deze adembenemende watervallen.

Danpaati River Lodge 
Een eiland in het regenwoud met typische Saramaccaanse huisjes. Terwijl u vaart ontdekt u alle mooie plekjes in het prachtige regenwoud. Zwemmen in de rivier en onthaasten op dit plekje. Geniet ook van traditionele zang-en dansvoorstellingen van de plaatselijke bevolking aldaar.